Фонд „Земеделие“ ще регистрира изкупвачите на мляко електронно

До дни първите изкупвачи на сурово мляко ще могат да регистрират онлайн договорите си в Регистъра на сключените договори за доставка на сурово мляко в Интегрираната система за администриране и контрол (ИСАК), съобщиха от фонд „Земеделие. Електронизацията стана възможна с промени в Наредба 1, която урежда тези регистрации.

В тази връзка от 10 до 12 септември фондът няма да приема заявления за регистриране на договори на първите изкупвачи на мляко в областните дирекции по места. Временното преустановяване на регистрацията се налага поради технологично адаптиране и обновяване на модула в ИСАК и завършване на последния етап от връзката му със Системата за електронни услуги за сектор „Мляко“.

Кандидатите ще подават електронните заявления в специално разработена за целта Система за електронни услуги, която ще бъде свързана с модула на ИСАК за сектор „Мляко“.

От фонда уверяват, че се работи активно за дигитализацията на всички системи, които администрира. Това ще доведе до намаляване на административната тежест за земеделските стопани и агробизнеса и ще облекчи както работата им, така и задълженията.

Източник: sinor.bg

email
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE