Фермери, имате още два дни за корекции на заявленията

Остават два дни за подаване на заявления за Кампания 2021 за директни плащания със санкции. Техният размер е 1 % за всеки работен ден за цялата заявена площ. До 11 юни включително земеделските стопани могат да променят и заявленията си, официално обявиха от Министерството на земеделието.

По думите на държавната администрация към момента са отстранени част от грешките по подаване на заявления. Нерешените казуси по кампанията се разглеждат индивидуално, уточняват от ведомството.

Окончателната актуализация на правните основания ще се извърши след края на кампанията за директни плащания. В подадени заявления за подпомагане, които са били със забележка при затварянето им поради липса на правни основания и те вече са налични след окончателната актуализация, забележката автоматично отпада и няма да има санкции за земеделските стопани, уверяват от ресорното министерство.

До 11 юни включително земеделските стопани могат да извършат и своята пререгистрация. След този срок системата се затваря автоматично и няма нито нормативна, нито техническа възможност за извършване на пререгистрация на земеделски стопани, предупреждават от МЗХГ.

След тази дата в Регистъра на земеделските стопани се въвеждат единствено нови регистрации. При тяхното извършване е необходимо заверените документи за регистрация от общинска служба по земеделие да бъдат представени лично в съответната областна дирекция „Земеделие“. Това става по постоянен адрес на физическото лице или едноличния търговец, или по седалището на юридическото лице.

Източник: agri.bg

 

email
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE