Спешна промяна на подпомагането за винопроизводители

Земеделското министерство обяви проект за извънредна промяна в условията за финансово подпомагане по мярка „Инвестиции в предприятия“ на винопроизводителите.
Виното от местни сортове лозя е хит на „Агра 2019“
Ведомството предложи за обществено обсъждане изменения в Наредба № 6 от 2018 г. за условията и реда за предоставяне на финансова помощ по Национална програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор за периода 2019-2023 г.
Поначало Наредбата е нова – публикувана е едва на 9 ноември миналата година, като обхваща четири мерки по програмата -„Преструктуриране и конверсия на лозя“, „Популяризиране в трети държави“, „Инвестиции в предприятия“ и „Застраховане на реколтата“.
Проектът сега засяга само третата мярка, тъй като са възникнали проблеми с акредитацията й.
„Измененията и допълненията са насочени към прецизиране на контролните функции на Изпълнителната агенция по лозата и виното в процеса на издаване на Удостоверение за право на участие по мярка „Инвестиции в предприятия“. Предложените текстове са съобразени с дейността на агенцията, нейните правомощия и компетенции, както и с нуждите на мярката и нейното прилагане“, коментира зам.-министър Лозана Василева в мотиви за проекта.
Според нейния доклад има и пояснение на изискванията и критериите за оценка на проектите, подадени в Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ), за да се гарантира недвусмислено разбиране и да се конкретизират начините за тяхното доказване.
Източник: fermer.bg
email
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE