Смяна на ръководството на Държавен фонд „Земеделие“

Васил Грудев е освободен от поста на изпълнителен директор на ДФЗ, стана ясно след заседание на Управителния съвет на Фонда.

По-рано днес се разбра, че има рокади и в „Напоителни системи“, където с протоколно решение на служебния земеделски министър бяха сменени Снежина Динева, Пламен Иванов и Силвия Русинова. Ново е също ръководството на САПИ.

За промяна в управлението на Разплащателната агенция се заговори още от първия ден на работата на служебния екип в земеделското министерство. Беше разпореден вътрешен одит, който обаче не показа нарушения, обяви наскоро проф. Бозуков. Затова се обмисля проверка от независим орган.

Васил Грудев пое рула на Разплащателната агенция през юли 2019 г., след като предшественикът му Живко Живков подаде остава. Грудев е юрист по образование. Завършва магистратура във Франция, специализирал е европейско сътрудничество в Нидерландия.

От април 2006 г. до декември 2008 г. работи в ДФЗ като експерт в отдел „Директни плащания на площ“. От 2009 г. до 2011 г. оглавява отдел „Технически инспекторат“. Следващите две години изпълнява длъжността заместник изпълнителен директор на Фонда. През септември 2013 г. става негов изпълнителен директор и заема този пост до ноември същата година.

От 6 август до 7 ноември 2014 г. Грудев е министър на земеделието в служебното правителство на Република България. Заместник-министър на земеделието е по време на второто правителство на Бойко Борисов.

Източник: agri.bg

email
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE