Пълният график за плащанията на фонд „Земеделие“ до 20 декември 2019 г.

След като на 16 октомври фонд „Земеделие“ за първи път толкова рано преведе първия транш за преходната национална помощ за животновъдите, отглеждащи говеда, фонд „Земеделие“ е подготвил график за всички преводи по директните плащания и ПРСР, които ще се случат до края на годината. Това съобщи за Синор.бг изпълнителният директор на фонд „Земеделие“ Васил Грудев по повод подготовката са предварителното превеждане на част от субсидиите в тази нелека за фермерите година, когато заради сухата зима и твърде влажната и студена пролет редица подсектори от земеделието останала на загуба.

Ще припомним, че за първи път освен ранното изплащане на парите за животновъдите през декември ще се преведат и средствата за необлагодетелстваните райони от ПРСР.

Решихме да направим предварителен график, така че фермерите да си запишат в календара точните дати за плащанията и да планират приходите до края на годината“, посочи Грудев. Той още веднъж припомни, че първото плащане на 16 октомври е бил „първият възможен ден, в който по европейското законодателство можеше да бъдат извършени подобни плащания, защото финансовата година приключва на 15 октомври и започва на 16-и.“

Според графика на фонда днес, 18 октомври ще бъдат платени 16 млн. лв. от преходната национална помощ за дребните преживни животни овце и кози.

В седмицата 2 -6 декември фондът ще преведе на животновъдите 121 милиона лева по обвързаното производство – това са 100% от полагаемите средства за 2019 г.

От 9 – 13 декември всички земеделски производители ще получат първия транш по Схемата за единно плащане на площ (СЕПП) – около 640 милиона лева.

В последната седмица преди Коледа между 16 и 20 декември ще бъдат платени средствата за необлагодетелстваните райони НР1 и НР2, чийто бюджет е съответно 83 млн. лв. и 17 млн. лв.

Източник: sinor.bg

email
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE