Престои разглеждането на още 89 проекта по мярка 4.2, получили до 70 точки

„Престои разглеждането на още 89 проекта от хранителната индустрия по мярка 4.2 на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР), получили до 70 точки“. Това съобщи министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева при откриването на нови мощности за производство на „Лютеница Първомай“. Предприятието отбелязва 80 години от неговото създаване, което е първото промишлено производство на лютеница в България.

„ПРСР подкрепи много преработватели. През този програмен период има изключително висок интерес към мярката за преработка“, каза още министър Танева. От думите й стана ясно, че всеки месец се одобряват нови проекти по първия прием на мярка 4.2, а по втория прием бюджетът е увеличен. За този програмен период средствата са изчерпани, уточни още министърът.

Най-важната тема в момента за фермерите е ОСП в новия програмен период, независимо от забавянията на европейско ниво ПРСР и плащанията ще продължат. Земеделските производители не следва да имат притеснения, каза още Десислава Танева.

email
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE