Земеделците могат да приключват заявленията си в Кампания 2022

Фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция (ДФЗ – РА) съобщи късно вчера, че Министерствотона земеделието (МЗм) е приключило с почти месец по-рано зареждането на правните основания, първоначално предоставени от земеделците по схемите и мерките за директни плащания, в системата Интегрираната система за администриране и контрол (ИСАК). Спрямо миналата година това качване на данните става месец по-рано, съобщиха от фонда.

Считано от 21 март 2022 г., кандидатите могат да приключват заявленията си в общинските служби по земеделие – с изключение на заявленията, при които е налице участие по мерки от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР 2014 – 2020). Тези заявления ще могат да бъдат приключвани след публикуване на Заповед, съгласно чл. 4, ал. 9 и 10 от Наредба №5 от 2009 г. за условията и реда за подаване на заявления по схеми и мерки за директни плащания.

От фонда припомнят, че земеделските стопани могат да очертават площите си и в разработената от ДФ „Земеделие” Система за електронни услуги (СЕУ), според Заповедта на изпълнителния директор на ДФЗ.

Земеделски стопани, които все още нямат индивидуален профил, могат да получат достъп до СЕУ след регистрация в системата чрез подаване на заявка от секция „Потребителски панел“ на https://seu.dfz.bg/drupal/ и потвърждение за идентификация на кандидата чрез ОД на ДФЗ.

С цел улеснение в секция „Обратна връзка и помощ“ в Система за електронни услуги (СЕУ) са публикувани видеоръководства за работа със системата https://seu.dfz.bg/drupal/?q=node/49.

За допълнителна информация за работа със СЕУ потребителите могат да използват и платформата за „Въпроси и мнения“ от меню „Обратна връзка и помощ“.

Източник: sinor.bg

email
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE