Вторият прием по подмярка 6.3 за подпомагане на малки стопанства тръгва през май

Процедурата за подпомагане на малки земеделски стопанства (подмярка 6.3  от Програма за развитие на селските райони) ще бъде отворена за втори път. Обявяването и е предвидено да стане през месец май.

Това съобщи зам.-министърът на земеделието, храните и горите  Лозана Василева на среща със земеделски стопани в Пазарджик, съобщават от пресслужбата на Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ).

„Фокусът на Програма за развитие на селските райони през 2019 г. e подпомагането на малките земеделски стопанства. Именно за това за втори път отваряме  подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“, посочи Василева.

Отхвърлените проекти по подмярка 6.1. „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ са 144

Общият  размер на финансовото подпомагане се равнява на 22 млн. евро, допълни тя.

„Предвидено е обявяването на процедурата да бъде през май 2019 г., така че очакваме активност от Ваша страна и през предстоящия прием“, призова Василева, като напомни, че стопаните могат да се обръщат за помощ и към Национална служба съвети в земеделието. Експертите към службата могат напълно безплатно да изготвят бизнес план, заявление за подпомагане, както и да окажат помощ при електронното кандидатстване на всяко проектно предложение.

Източник: fermer.bg

email
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE