По подмярка 6.4 ще приемат смесени проекти – за производство и услуги

По подмярката за неземеделски дейности от ПРСР – 6.4, ще може да се кандидатства със смесени проекти – за производство и услуги едновременно. Това е решено на работна група, която се проведе днес, научи „Агрозона“.

Бенефициентът сам ще определя в коя от процедурите попада проектът му – производство, услуги и занаяти. Налага се обаче ограничение всеки кандидат да подава проектно предложение само по една процедура. Водещ фактор за определяне на това в коя процедура попада проектът е процентът заявени инвестиционни разходи. От Министерството на земеделието предлагат, ако над 75% от дадена инвестиция е в дадено направление, целият проект да се смята, че е в това направление.

Към момента се работи по приложенията към Насоките за кандидатстване, предвижда се да бъде дадено достатъчно време за общественото обсъждане, след като проектът на насоките ще бъде публично обявен. Така приемът по мярката за неземеделски дейности 6.4 се очаква в средата или края на май.

Припомняме, че няма да се кандидатства за селски туризъм при предстоящия прием. Още за точките за оценка на проектите и важни моменти за кандидатстване – вижте ТУК.

Източник: agrozona.bg

email
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE