Парламентарната комисия по земеделие на спешно заседание заради закона за горивата

Днес на извънредно заседание парламентарната комисия по земеделие ще разглежда скандалния Закон за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход, който ще изкара земеделският сектор на протест, ако фермерите не бъдат изключени от него. Първоначално не беше предвидено този закон да се гледа от земеделска комисия, но след като икономическата комисия го отхвърли, е решено отношение по него да вземат и депутатите, които би трябвало най-добре да разбират от нормативната уредба, засягаща селското стопанство.

Вчера Националната асоциация на зърнопроизводителите заедно с представители на други организации са имали среща при премиера Борисов и при земеделския министър Румен Порожанов, като са обсъждали заедно с вносителя на закона Емил Димитров какви корекции да бъдат включени.

До този момент не са постигнати договорености и фермерите остават в стачна готовност, така че на 3 април ще излязат с трактори по бензиностанциите, за да покажат какво ще стане, ако земеделските производители не бъдат изключени.

Източник: sinor.bg

email
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE