На 28 февруари мониторинговият комитет на ПРСР ще одобри критериите за оценка по мерки 16,1 и 6,4

В последния ден от месеца министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ) е насрочило заседание на комитета по наблюдение на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР 2014-2020), на което ще се гледат важни проекти, свързани с отварянето на мерките 6,4 за неземеделски дейности, прилагани от млади фермери, и 16,1 – за иновации в земеделието. Това съобщиха участници в комитета, които са членове и на работните групи по създаването на критериите, необходими за оценка на проектите.

За 23 февруари е насрочено поредното заседание на работната група за определяне на критериите за подмярка 6,4, където на този етап няма сериозни разминавания между браншовите организации и администрацията, посочиха участници в тези групи. За първи път МЗХГ е приело аргументите, представени от земеделските производители и останалите участници в работната група, така че тези критерии да бъдат работещи.

Очакванията са още в петък изискванията при оценяването на проектите за неземеделски дейности да бъдат одобрени, така че на 28 февруари мониторинговият комитет да приеме окончателно.

На този етап няма яснота как точно ще бъдат оценявани кандидатстващите по подмярка 16,1 за иновации. Засега е решено тази мярка да се ръководи директно от министерството. Колкото за насоките за прилагането й, подробностите вероятно ще станат ясни на 28 февруари.

Източник: sinor.bg

email
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE