Най-късно до 17 декември ще се обяви окончателната оценка по мярка 9

До края на тази седмица или най-късно в началото на следващата фонд „Земеделие“ ще бъде готов с окончателната оценка на проектите по мярка 9 „Учредяване на групи и организации на производители“, тъй като това е приоритет за администрацията. Това съобщи неотдавна изпълнителният директор на фонда Живко Живков по повод програмата за одобрение на проектите до края на годината.

В началото на октомври предварителната оценка отся 38 кандидати, набрали от 60 до 10, които имат възможност да получат финансиране. Да припомним, че бюджетът за този прием беше приблизително 14,8 млн. лв.

Тъй като кандидатстването беше през ИСУН, останалите процедури, които трябва да бъдат изпълнени включват още възможност за подаване на възражение срещу оценката от страна на бенефициентите, оценка за административно съответствие и допустимост на разходите, която приключва с оценителен доклад (също подлежащ на обжалване пред Управляващия орган), техническа и финансова оценка и издаване на оценителен доклад.

Проектните предложения, оценении с не по-малко от 20 точки по критериите за подбор, представляващи 130 % от бюджета, увеличен със заявената субсидия на проектните предложения, получили еднакъв брой точки, ще бъдат разпределени за извършване на оценка за административно съответствие и допустимост на разходите, техническа и финансова оценка и издаване на оценителен доклад, припомнят от фонда.

Източник: sinor.bg

email
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE