Започна Седмица на гората 2017

Седмицата на гората започна. Официалното й откриване ще се проведе днес, 3 април от 11:00 часа в Националния исторически музей до Резиденция „Бояна“. Това съобщиха от Министерството на земеделието и храните (МЗХ).
По традиция лесовъдската колегия засвидетелства признателност на своите достойни предци в навечерието на Седмицата на гората, която се чества още от далечната 1925 г. През тази година тя ще се отбележи за 93-ти път.
На 4 април 2017 г. ще бъде направена първа копка на Национален музей на горското дело и поднасяне на цветя пред паметника на лесовъда Васил Попов във Велинград.
Събитието продължава на 5 април в Аулата на Лесотехническия университет. На форума ще се проведе среща на заместник-министър проф. Иван Палигоров със студенти, а на 6 април той ще се срещне с бивши ръководители на централното горско ведомство.
В последния ден на събитието ще се проведе традиционното залесяване с участието на служители в горската система, студенти, партньори. По време на форума е предвидено връчването на традиционните награди на Изпълнителната агенция по горите (ИАГ) на колеги от други институции и журналисти.
Източник: fermer.bg
email
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE