Забраниха продажбата на над 54 тона месо и месни продукти заради изтекъл срок на годност

В периода от  22 декември 2017 г. до 14 януари 2018 г. на територията на цялата страна бяха извършени съвместни проверки на магазини за преработка на месо и складове, както и на моторни превозни средства, натоварени с месни продукти, съобщиха от пресцентъра на министерството на вътрешните работи. Проверките са реализирани съвместно от служители на МВР, представители на Националната агенция за приходите, на Българската агенция за безопасност на храните, на Комисията за защита на потребителите и на Агенция „Митници“ и са координирани от Главна дирекция „Национална полиция“.

През посочения период са проверени общо 1 258 обекта (магазини, складове за съхранение и предприятия за преработка на месо) и 1709 моторни превозни средства, превозващи месо и местни продукти. Наложена  забрана за продажбата на общо 53 840, 905 кг месо и месни продукти поради изтекъл срок на годност, а още 201,700 кг месо са иззети от физически лица, които са продавали стоката  без документи за произход.

Основните количества месо са иззети от обекти във Велико Търново и Търговище , докато в Ямбол и Пловдив те са доста по-малки. За установени административни нарушения са съставени общо 38 акта, от които 4 в София, по 3 – в Пловдив и Кюстендил, по 2 – в Стара Загора и Габрово, както и 5 протокола.

Източник: sinor.bg

email
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE