Агроминистерството пита фермерите доколко полезна е статистиката за бизнеса

Министерството на земеделието и храните (МЗХ) започва допитване сред потребителите за ефективността от предлаганата стистическа информация. За последните две години отдел „Агростатистика” към Главна дирекция „Земеделие и регионална политика” активизира информационната база, предоставяйки информация за производство, цени и търговия с основните земеделски култури. С анкетата администрацита иска да проучи мнението на възможно най-голям брой потребители за предоставяната статистическа информация в областта на земеделието.

Това ще даде възможност да се направи реална оценка за полезността на информацията за бизнеса. Затова от министерството призовават фермерите да попълнят анкетната карта, качена на интернет страницата на министерството.

Резултатите от това проучване ще бъдат публикувани на интернет страницата в обобщена форма. Анкетата е анонимна, като се гарантира анонимността на всеки попълнил въпросниците.

Един от принципите на Кодекса на европейската статистическа практика е

статистическите органи да са ангажирани по отношение на качеството. Те систематично и редовно да определят силните и слабите страни, с цел непрекъснато усъвършенстване на качеството на процесите и продуктите. Провеждането на изследване на потребителите е отличен инструмент за подобряване на качеството на продуктите иуслугите при изготвяне на статистически данни от МЗХ.

 

Източник: http://sinor.bg

email
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE