500 млн. евро за иновации в земеделието до 2020 г.

Европейският съюз (ЕС) заедно с фондация „Бил и Мелинда Гейтс“ обещаха през следващите три години да подпомогнат изследванията и иновациите в селското стопанство с 500 млн. евро. Това съобщи euractiv.com.
ЕС като най-големият донор за помощ за развитие и фондация „Бил и Мелинда Гейтс“ като най-голямата филантропска организации в земеделието, ще работят съвместно за стимулиране на науката и иновациите в селското стопанство и хранителната промишленост.
Предизвикателства
Еврокомисарят по международно сътрудничество и развитие Невен Мимица заяви, че въздействието на изменението на климата е особено важно за по-слабо развитите страни, където екстремните метеорологични събития могат да причинят драстично намаляване на добивите и дори глад.
„Ние трябва да подкрепим разработването на научни изследвания и иновации, за да се справим с това предизвикателство. Необходимо е още да мобилизираме както публични, така и частни средства за финансирането на такива изследания“, коментира еврокомисарят.
Бюджет
ЕК ще предостави 270 млн. евро през следващите три години (2018-2020 г.), за да насърчи силното съсредоточаване в областта на изменението на климата в научните изследвания в сектора.
Ангажиментът на фондацията пък е да съчетае това финансиране със залог от 300 млн. долара за същия период, за да стимулира иновациите, свързани с изменението на климата.
Източник: fermer.bg
email
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE