20 схеми за директни плащания ще бъдат отворени за кампания 2017

Стопаните ще кандидатстват по 20 схеми в Кампанията по директни плащания за 2017 г. Това съобщи заместник-министърът на земеделието и храните доц. д-р Светла Янчева по време на среща със земеделски производители и служители от общинските служби по земеделие от област София-град.
„В този пакет за нас са важни зелените плащания, с които изпълняваме ангажименти към опазване на природата, преразпределителното плащане, което ще донесе нови доходи на стопаните, политиката за подобряване на възрастовата структура на заетите в земеделието  чрез прилагането на схемата за млади земеделски стопани“, обясни зам.-министър Янчева.
Тя посочи, че са създадени нови правила за развитието на аграрния сектор и навременната информация за промените в тях е от основно значение.
Доц. Янчева припомни, че през 2015 г. е била въведена многопластова структура на директните плащания, която успешно се е приложила през кампании 2015 и 2016 г.
„Работим усилено за старта на кампанията за прием на заявления за директни плащания от 1 март тази година. За улеснение на бенефициентите е предвидено в оставащите дни до началото на кампания 2017 да се разпространи Наръчник за кандидатстване“, обясни заместник-министърът.
Източник: fermer.bg
email
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE