Фонд „Земеделие” пусна уведомителните писма и за Кампания 2019 г. Тече срок за обжалване с нова дата

След като четири поредни години администрацията на фонд „Земеделие” е пропускала да извести навреме с уведомителни писма фермерите за получените от тях субсидии за кампании 2017, 2018, 2919 и 2020 г., в края на миналата седмица новото ръководство качи на електронната си страница всичките 63 425 уведомителни писма за извършена оторизация и изплатено финансово подпомагане по схемите и мерките за директни плащания, базирани на площ за Кампания 2019.

Това съобщиха от фонда, като припомниха, че всеки фермер, регистриран в системата, има достъп до публикуваните писма от личният си профил.

До този профил се стига от основното меню „Администрация“ – секция ”Справки” – поле „Кореспонденция“, с възможност за „Сваляне на файл“, откъдето се зарежда и самото писмо за конкретния бенефициент.

Писмата се пускат през последните две седмици

При изтеглянето на уведомителното писмо, то се счита за връчено, като от следващият ден започва да тече 14-дневен срок, в който при несъгласие, бенефициентите на ДФЗ могат да обжалват писмата по реда на чл.81 и чл.133, ал.1 от АПК.

Така земеделците могат да изразят недоволството си от одобрените и платени субсидии, извършени преди две години.

Онези земеделски стопани, които все още нямат активиран достъп (регистрация) в СЕУ на ДФ „Земеделие”, могат да получат уведомителните си писма в областната дирекция на фонда по адрес на регистрация (за ЮЛ и ЕТ) или постоянен адрес (за ФЛ).

Чрез дигитализация на системите си ДФЗ цели въвеждането на бърза и сигурна комуникация с бенефициентите. В тази връзка се преустановява изпращането на хартиен носител на уведомителните писма, свързани със схемите и мерките на директните плащания.

От фонда допълват още, че в профила си всеки кандидат има възможност за визуализация на електронни документи, уведомления и географски данни. В публичната част на системата са налични регистри и справки, нормативни документи, калкулатори, както и специализирана географска карта.

Източник: Sinor.BG
email
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE