След градушките: Кратко застудяване от днес, има риск от слани в сряда

След вчерашните градушки, които паднаха в Северна и Западна България, стопаните да се готвят от опасност от слани в сряда. От снощи вятърът се засилва, като посоката му е от северозапад, а днес се очаква да достигне и скорост от над 75 км/ч на места. Жълт код за опасно време е обявен в цяла Северозападна, Северна, Западна, Югозападна и Централна България.

От днес времето осезаемо застудява. Минималните температури варират от около 5 градуса в Западна и Северна България до около 13 градуса в Източна България. Максималните ще достигнат около 8-9 градуса в Западна България до около 20 градуса в Източна България.

Срещу сряда се очаква скоростта на вятъра да отслабне, но заради ниските температури метеоролозите предупреждават за риск от слани в сряда, най-вече в Западна и Северна България.

От сряда се очаква да започне и затопляне, като до края на седмицата минималните температури ще се върнат около и над 10 градуса, а максималните – отново над 20 градуса. В неделя обаче се очакват нови интензивни валежи.

Вчера градушки паднаха на много места в Западна и Северна България. В с. Българене, Плевенско, реколтата е на унищожена на 100%. Предстои да се направят оценки за пораженията и в другите засегнати региони.

Източник: sinor.bg

email
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE