По време на карантината заявленията за директни плащания ще се подават по интернет

По време на извънредното положение, наложено заради коронавируса в цялата страна до 13 април (на този етап), всичките земеделски служби по места ще приемат само електронно заявленията за директните плащания, така че фермерите да имат готовност за тази промяна. Новината съобщиха за Синор.бг от министерството на земеделието, като поясниха, че до края на деня областните земеделски служби ще пуснат пълни разяснения за начина на кандидатстване.

От ведомството се обръщат с молба към тези земеделски производители, които имат техническа и физическа възможност да ползват електронните услуги, да подават данните си по интернет, защото от тази пролет Разплащателна агенция – Държавен фонд „Земеделие“ има възможност за подобна обработка.

За всички земеделски производители, които нямат възможност да попълнят заявленията си за подпомагане дистанционно, ще бъде изготвен график за подаване на заявленията в съответната общинска служба по земеделие.

От ведомството приканват фермерите към стриктно спазване на графиците, които ще бъдат оповестени в общинските служби по земеделие (ОСЗ) и публикувани на страницата на Областната дирекция „Земеделие“.

Желание за включване в график може да заявите по електронна поща или по телефон. На този етап ви пускаме телефоните и e-mail за контактите на ОСЗ – София:

ОСЗ Източна – e-mail oszgpancharevo@mail.bg, тел. 02/ 991 64 35 ; 02/ 992 32 14 и 02/ 992 10 31

ОСЗ Западна – e-mail oszgovchakupel@mail.bg, тел. 02/ 856 69 54 и 02/ 855 87 58

ОСЗ Северна e-mail oszgvrabnica@mail.bg, тел. 02/ 495 77 59 и 02/ 495 77 58

До края на деня може да видите координатите на всички служби в страната.

Източник: sinor.bg

email
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE