Април идва с дългоочаквани дъждове

По-продължителни валежи от дъжд, които имат стопанско значение, се очакват през първите десет дни на април, показват средносрочни прогнози за времето.
Превалявания ще има и днес на много места в страната, но те ще са слаби. Продължава понижението на дневни температурите се понижат, като минималните ще бъдат около нулата, а максималните ще варират между 12 и 17 градуса.
Ще има повече облаци, но не се очаква сериозно застудяване, съобщи Дарик. В четвъртък и петък ще остане хладно. На места температурите ще бъдат по-ниски от обичайните за края на март.
В събота и неделя отново ще бъде слънчево, температурите ще се повишат през почивните дни има отново хубаво пролетно време.
Април ще започне с дъждове. Още в понеделник от север – северозапад разширяващ се фронт на високо атмосферно налягане ще донесе вятър, облаци и превалявания.
Вече във вторник, сряда и особено след четвъртък атмосферната циркулация над Южна Европа и над Средиземноморието най-вероятно ще се промени, ще започнат да се формират и циклони и след 4-5 април времето у нас се очертава да бъде облачно и дъждовно.
Възможно е този период да продължи до 10-12 април. Във височина топенето на снега ще се забави заради по-ниските температури, като това ще намали рисковете от наводнения по поречията.
Източник: fermer.bg
email
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE