Ясни са ставките за обвързаното подпомагане за плодове и зеленчуци

Определен е размерът на плащането за един допустим за подпомагане хектар по схемите за обвързано с производството подпомагане за плодове, за обвързано с производството подпомагане за зеленчуци и за обвързано с производството подпомагане за зеленчуци (оранжерийно производство) за Кампания 2016 г. Това стана ясно от заповед на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов.
– По Схемата за обвързано подпомагане за плодове, определената ставка е 1 342,66 лева на хектар;

– По Схемата за обвързано подпомагане за зеленчуци, одобрената ставка е в размер на 1 080,51 лева на хектар;
– По Схемата за обвързано подпомагане за зеленчуци (оранжерийно производство), размерът на ставката е 8 912,77 лева на хектар.
На 30 март, ДФ „Земеделие“ започна изплащането на субсидиите по схемите за обвързано с производството подпомагане за плодове и зеленчуци от Кампания 2016 по индикативната ставка. Близо 14 000 земеделски стопани, заявили площи с плодове, зеленчуци и оранжерийно зеленчукопроизводство, получиха подпомагане по схемите.
По Схемата за обвързано подпомагане за зеленчуци (СЗ) бяха преведени 29 115 000 лева, а по Схемата за обвързано подпомагане за зеленчуци оранжерийно производство (СЗо) – 4 254 286 лева.
Източник: fermer.bg
email
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE