Четири животновъдни организации се обявяват против протестите

В отворено писмо до служебния министър Христо Бозуков представители на четири животновъдни организации  – сдруженията „Сандански 2005“ и „Пирин 2009“, както и Асоциацията за опазване и развъждане на местна дългокосместа коза и Националната асоциация на животновъдите и земеделците 2012, се обявяват против протестите.

Според фермерите плюсът на служебния министър е, че е „отворил вратите за преговори на браншовите организации и е вдигнал информационната бариера за получаване на пълна прозрачност за действията на администрацията”.

Според тях жизнени за стопаните решения трябва да се вземат в хода на спокоен диалог от двете страни. „Изходът от проблемите ни не може да бъде намерен със стачки и блокади. Изразяваме своето несъгласие към предвидените протестни действия на 24 март в Благоевградска област”, посочва в отвореното писмо Велин Мицев.

„Не желаем да бъдем използвани за чисто политически действия и интереси точно преди провеждането на парламентарните избори. Не желаем да бъдем използвани от представителите на Обединени Български животновъди – Бойко Синапов, Юлия Коюнджийска и Дарина Шишкова”, се посочва още в писмото.

Източник: sinor.bg

email
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE