Цените на яйцата, брашното и олиото остават стабилни

Няма изменения в цените на яйцата, брашното и олиото за страната. Средните цени на едро и дребно за последната седмица се запазват, сочи анализ на Министерството на земеделието и храните (МЗХ).
През периода 25 януари – 1 февруари 2017 година средните цени на едро и дребно на яйцата остават без промяна спрямо предходната седмица. През наблюдавания период средните за страната цени на едро на яйцата се запазва на ниво от 0,20 лв./бр., а цените на дребно също остават без промяна – 0,22 лв./бр. Леко седмично увеличение на цените се отчита във Враца – с 0,01 лв./бр., а намаление – в Хасково – с 0,02 лв./бр.
Средните цени на едро и дребно на брашно тип „500“ също се задържат на нивата от изминалата седмица. Средната цена на едро на брашното за страната остава 0,79 лв./кг. При търговията на дребно с продукта средните ценови стойности за страната се запазват на цени 1,00 лв./кг за големите търговски вериги (ГТВ) и 1,05 лв./кг за другите търговски обекти (ДТО).
През наблюдавания период средните цени на едро и дребно на рафинираното слънчогледово олио за страната отбелязват леко повишение на месечна база. В различните области в страната цените на едро варират от 1,91 лв./литър в Плевен и Хасково до 2,34 лв./литър в Стара Загора, като средната цена на едро на олиото се запазва на 2,11 лв./литър. При търговията на едро покачването на цените е средно с 0,6%, а при тази на дребно – с 1,6% за големите супермаркети и с 0,4% – за по-малките магазини.
Източник: fermer.bg
email
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE