Резултатите от националното допитване за ОСП готови до края на юли

Днес и утре са последните дни за попълване на въпросника за националното публично обсъждане на Общата селскостопанска политика (ОСП) на Европейския съюз (ЕС) след 2020 г.
Организаторите на инициативата „ОСП след 2020 – Изборът на България“, включваща провеждането на серия от дебати в цялата страна, както и изготвянето на въпросник за допитване сред заинтересованите страни, обещават да обобщят резултатите и да оповестят първите изводи до края на текущия месец юли.
ИнтелиАгро и Институтът за агростратегии и иновации вече готвят и втория от серията дебати, в който участие ще вземат държави-членки, които до момента не са представяли позицията си у нас. Той ще се проведе на 21 септември в София.
По време на първия от серията дебати, който се проведе в Пловдив на 18 май, представяне на своите национални позиции за ОСП след 2020 направиха Австрия, Холандия, Естония и Италия. За първи път тогава бе оповестена и официалната позиция на най-голямата организация на фермери и кооперативи в ЕС – Копа-Коджека, които са партньор на инициативата и ще вземат участие и във втория от серията дебати.
Източник: fermer.bg
email
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE