Радев предупреди, че ЕС рискува да се превърне от съюз на ценности в съюз на сметки

В Брюксел започна срещата на върха на Европейския съюз,  на която се очакват първите формални разговори на лидерите на  страните членки за бъдещето на Съюза след Брекзит.

Президентът Румен Радев предупреди, че Европейският съюз рискува да се превърне от съюз на ценности в съюз на сметки и пазарлък. Преди срещата на върха в Брюксел държавният глава заяви, че иска запазване на единството и солидарността:

Тук съм, за да изразя ясната българска позиция в подкрепа на основополагащите ценности на Европейския съюз – единството и солидарността. И да се противопоставя, разбира се, на тенденцията за Европа на две скорости – за формиране на център и на периферия. 

Дискусията по „Бялата книга“ за бъдещето на 27-те страни от ЕС ще приключи декември и дотогава България трябва да е направила своя анализ, допълни държавният глава:

Трябва да извършим много задълбочен анализ, да отговорим на призива на господин Юнкер във всяка една държава този анализ да бъде извършен както от институциите, така да стигне до всички граждани.

Източник: bnr.bg

email
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE