Първите дни на април изненадват със студ и слана

Късно днес над страната ще нахлуе нов студен циклон, който до утре ще обхване цялата страна. Докато днес температурите ще се задържат сравнително високи – около 14 градуса, то още вечерта започват валежи и утре температурите ще се понижат с около 6-7 градуса.

На 31 март дневните температури ще се движат от 2-3 градуса през нощта до 13 градуса през деня.

В събота облачността ще започне да се разкъсва и над редица части от страната температурите ще паднат до нулата. Възможни са и слани, предупреждават синоптиците. Дневните температури в неделя ще се вдигнат до 15 градуса. В понеделник също ще бъде слънчево, като сутрешните температури леко ще се повишат до 4 градуса.

От вторник над страната ще има лека облачност, но температурите ще се повишат и дневните ще се движат около 15-17 градуса. Сутрините ще поддържат от 3 до 6 градуса.

Хубавата новина е, че за разлика от 2016 г., когато в края на април падна слана и порази черешовите градини в Кюстендилско, тази година не се очаква подобно захлаждане. Дългосрочната прогноза за месеца показва, че нощните температури ще се движат около 8-11 градуса.

Леки превалявания ще има от 4 до 9 април, между 13 и 14 април и от 17-и до 19-и.

Източник: sinor.bg

email
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE