Проф. Бозуков ще открие българския щанд на изложението в Париж

Служебният министър на земеделието и храните проф. д-р Христо Бозуков ще открие българския щанд на Международното селскостопанско изложение „SIA (Salon International de l’Agriculture) 2017” в град Париж, Франция. Това съобщиха от Дирекция „Връзки с обществеността и протокол“ на Министерството на земеделието и храните (МЗХ).
България ще участва за седми път на събитието на площ от 80.5 кв.м. Страната ни ще представи родни млечни и месни продукти, вина, пчелен мед, продукти от маслодайна роза, етерично-маслени култури и билки.
По време на визитата си министър Бозуков ще се срещне с френския министър на земеделието, хранително-вкусовата промишленост и горите Стефан Льо Фол и с Генералния директор на Франсагример Ерик Ален.
Предвидени са и разговори с Генералния директор на Международната организация по лозарство и винарство Жан-Мари Оран и с президента на Националната земеделска камара на Франция Клод Кошоно.
Форумът се провежда за 54-ти пореден път, като тази година е от 25 февруари до 5 март 2017 г. Изложението е едно от най-значимите в областта на животновъдството и генетиката, земеделието, зеленчукопроизводството, гастрономията, зеления туризъм. Традиционно в него се представят над 1000 чуждестранни изложители, а повече от над 700 000 гости посещават салона.
 Източник: fermer.bg
email
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE