Прогнозата за реколтата от царевица в Черноморския регион e понижена с над 1,5 милиона тона

В месечния си доклад министерството на селското стопанство на САЩ преразгледа оценките си за производството на зърно в Черноморския регион, като най-значими са корекциите при царевицата, където прогнозите са занижени с общо 1,55 млн. тона до 44,25 млн. тона, съобщи електронното издание УкрАгроКонсалт. За Украйна предвиждането от преди месец е коригирано с 1 млн. тона надолу до 27,5 млн. тона, за Русия – с 500 хил. Тона в същата посока до 16 млн. тона, а за Казахстан – с 50 хил. тона до 750 хил. тона.

Експертите на министерството са променили прогнозите си и за износа на царевица за Украйна и Русия, без това да се отразивърхуа общото количество за износ – за Украйна оценката е завишена с 500 хил. тона до 22 млн. тона, докато за Русия е понижена също с толкова до 6 млн. тона.

От ведомството подължават да повишават оценката си за реколтата от пшеница и ечемик в региона, като за пшеницата предвиждането за Русия е увеличено с 3,5 млн. тона спрямо направеното през август до 81 млн. тона, а за ечемика – с 2 млн. тона до 20,5 млн. тона. По отношение на износа на пшеница предвиждането е за ръст с 1 млн. тона до 32,5 млн. тона за Русия и с 500 хил. тона до 16,5 млн. тона за Украйна, докато при ечемика промените са по-скромни – със 700 хил. тона до 4,5 млн. тона за Русия и с 200 хил. тона до 4,6 млн. тона за Украйна.

Източник: sinor.bg

email
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE