Проверете цифровите си данни за площите от Кампания 2017 на страницата на фонд „Земеделие“

Всеки земеделски производител може да провери цифровите географски данни за заявените парцели от Кампания 2017, които са качени на страницата на фонд „Земеделие“, съобщиха от агроминистерството. Целта е да имате точните графични данни за директните плащания на площ, които се изтеглят от Системата за индивидуална справка по директни плащания.

Достъпът до системата става чрез потребителското име и персоналния код от заявлението за директни плащания. В секцията за справка има и ръководство за работа с цифровите данни, както и инструкции за въвеждането на потребителското име и паролата.

Shape файловете са геометричен географски формат за запис на пространствено местонахождение и атрибутна информация на географски обекти.

Системата генерира следните файлове, в проекция UTM zone 35N:

– PRC_.shp – Геометрия на земеделските парцели;

– PRC_.shx – Индекс към геометрията на обектите

– PRC_.dbf – Привързан dBASE файл (база данни) с атрибутна информация; съдържа данни за декларираните култури и схеми за всеки парцел

– BZS_.shp – Геометрия на земеделските парцели;

– BZS_.shx – Индекс към геометрията на обектите;

– BZS_dbf – Привързан dBASE файл (база данни) с атрибутна информация; съдържа данни за местоположението на блоковете на земеделско стопанство и кампанията, за която се отнасят данните.

От вчера започнаха и кръстосаните проверки от фонда, така че с новата информация стопаните могат да се ориентират дали не са допуснали грешки.

Източник: SINOR.bg
email
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE