Провал грози кампания 2017, след като липсва софтуер за правните основания

Ако не знаете защо актуализираните правни основания все още не са качени и защо стопаните не могат да заявяват и очертават земите си в идентификационната система за администрация и контрол (ИСАК), то причината отново се оказа заровена някъде по етажите на сегашната или предишна власт. Защото едва в края на управлението си служебният кабинет е прозрял как в края на март трябва да открие обществена поръчка за избор на софтуерна компания, която да качи актуализираните правни основания в системата.

И всичките изприказани досега лъжи как хората можели да заявяват площите, се оказват поредната партенка. Защото едва на 23 март сегашното ръководство на министерството е възложило експресна обществена поръчка за избор на софтуерната компания, която да качи правните основания в ИСАК. Проблем, който не е можело да не се знае от януари досега.

Приемът на оферти по тази обществена поръчка приключва днес 30 март, така че най-рано утре ще се знае фирмата, която тепърва трябва да подготви програмата. Ако обаче кандидатите по тази поръчка се окажат не един, а няколко и ако се стигне до оспорване на тази поръчка, тогава администрацията ще изпадне в патова ситуация.

Защото точно по средата на кампанията държавата няма да е в състояние да изпълнява задълженията си по приема на заявления, а хората ще бъдат изнервени до краен предел.

Този огромен гаф отново ще бъде потулен, ако земеделските производители продължават да търпят тази безотговорност от страна на чиновниците. Остава да видим дали на 31 март наистина ще бъде избрана софтуерната фирма или кампанията по директни плащания за 2017 г. ще бъде сериозно застрашена.

Източник: sinor.bg

email
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE