Порожанов: Настоящата структура на ОСП трябва да се запази

Настоящата структура на Общата селскостопанска политика (ОСП) трябва да се запази. ОСП е доказала своето водещо място в развитието на земеделския сектор с балансирания си подход и комбинацията от подпомагане на земеделските производители чрез инструментите на Първи и Втори стълб. Това каза министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов пред представители на немски медии, които са на посещение у нас във връзка с участието на България като страна-партньор на най-голямото селскостопанско изложение в света – „Зелена седмица“ в Берлин.
В отговор на запитване министърът на земеделието запозна журналистите и с прилагането на Схемата за директни плащания, политиките на страната ни за инвестиции и подпомагане на земеделските стопани, както и с пазара на земеделските земи в България.
По време на визитата си немските медии ще посетят винарски изби, мандри, розоварни и производители на плодове и зеленчуци.
В рамките на посещението си немските журналисти се запознаха и с подготовката на страната ни за участието в „Зелена седмица 2018“. Като страна-партньор на изложението България ще се представи с щанд от 1 600 кв. м. На него ще бъдат изложени млечни и месни продукти, вина, мед, продукти от рози и др. Министър Порожанов подчерта, че това е добра възможност родните производители да завоюват нови пазарни позиции за продуктите си, както и добро начало на българското председателство на Съвета на ЕС.
Източник: fermer.bg
email
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE