Очертаването тръгва бавно и с проблеми

В първия работен ден след Великден слоят с правните основания вече е качен, но за редица землища все още има проблеми и фермерите не могат да затворят окончателно заявленията си и ще се наложи повторно разкарване до службите. Това заявиха земеделски производители от Пернишко, които от вчера висят пред общинските служби, въпреки че за всеки от тях е определен час за очертаване.

Системата върви бавно, като за някои землища правните основания не излизат правилно и ако стопаните очертават без преминалата актуализация, това означава, че веднага ще лъснат застъпвания, които обаче ще излязат доста по-късно, коментираха животновъди.

В Пазарджишко кампанията също върви бавно, като в землищата, където липсват доброволни споразумения, хората също не могат да очертават поради проблеми със софтуера, съобщи за Синор.БГ Ангел Вукодинов от Националнтата асоциация на зърнопроизводителите.

Изпълнителният директор на асоциацията Ася Горчева потвърди, че слоят с правните основания е качен, но имало проблем с финализирането на заявленията, затова и на доста места стопаните не могат да затворят партидите си, каквито бяха първоначалните очаквания.

В някои землища не са качени актуализираните правни основания за ползването на бившите селскостопански пътища. Другаде пък инструкциите към стопаните били да затварят заявленията си най-късно до 30 април вместо до 15 май.

По всичко изглежда, че до края на кампанията службите ще работят и в празничните дни, за да се приключи нормално с кампанията.

Източник: sinor.bg

email
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE