Очакват се три отделни приема по мярка 6.4

Мярка 6.4 „Инвестиционна подкрепа за неземеделски дейности“ от ПРСР се очаква да стартира скоро, все още има много дискусии, но последното решено е разделяне на три приема.
Това каза консултантът Преслав Гайдарски по време на пътуващия семинар за животновъди, организиран от Професионалния център по животновъдство към Тракийския университет.
„По тази мярка ще имаме поне 3 различни приема, с различни приоритети. Предвижда се прием за хората, заети в производството. Друга група ще бъде за тези, заети в услугите и като трета група са обособени занаятите, като там ще има възможност да кандидатстват освен еднолични търговци и физически лица“, обясни Гайдарски.
По думите му не се предвижда прием за къщи за гости през априлския прием по мярката.
Заедно с това експертът припомни, че към момента тече прием по мярка 4.2  „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти” от ПРСР.
Заедно с това се очаква през тази година да стартира прием по 4.1.2. Гайдарски открои, че по подмярката с предимство ще бъде сектор „Плодове и зеленчуци“. Друго важно е, че животновъдите по мярката ще бъдат с предимство единствено тези в планинските райони.
Източник: fermer.bg
email
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE