Остава седмица до конференцията на Асоциацията на земеделските производители в България

Седмица преди петата Национална среща на земеделските производители в България от асоциацията съобщават за леки промени в програмата и участниците на форума. Основните участници ще бъдат Венцислав Върбанов, председател на Асоциацията на земеделските производители в България, Йежи Плева, генерален директор на ГД „Земеделие и развитие на селските  райони“ в ЕК, Чарлина Вичeва, заместник генерален директор на Съвместния изследователски център в ЕС и Христо Бозуков, министър на земеделието и храните.

Основен акцент в програмата ще бъде общата селскостопанска политика ОСП след 2020 и бъдещето на европейските субсидии за земеделие. По покана на председателя Венцислав Върбанов в дискусията ще участва Йежи Плева. В рамките на Националната среща ще стартира българският дебат за развитие на земеделието у нас и общата селскостопанска политика след 2020 г.

До момента участие са заявили над 500 земеделски производители, а десетки лектори и фирми ще бъдат част от форума, съобщиха организаторите.

Националната среща традиционно се провежда в Хотел „Адмирал“ на Златни пясъци в периода 8-10 февруари 2017 г.

На обсъждане ще бъде подложена предстоящата Кампания за директните плащания и Кодекса за поземлените отношения.  Сред основните теми на конференцията ще са подмерки 4.1 и 4.2, както и новостите в контрола и мониторинга от страна на ДФЗ по одобрените и изпълнени проекти.

Дискусиите ще бъдат водени от председателя на АЗПБ Венцислав Върбанов, а модератори ще бъдат Ивайло Тодоров, член на УС на АЗПБ и изпълнителния директор на асоциацията Таня Дъбнишка.

Източник: sinor.bg

email
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE