Не е ясно дали ще стартира третият период за намаляване на производството на краве мляко

В изпълнение на Заповед на министъра на земеделието и храните, от днес, 13 септември, ДФЗ отваря прием за трети период по Мярката за помощ за намаляване на производството на краве мляко. От ДФЗ съобщиха за Фермер.БГ, че все още обаче не е ясно дали ще има такъв прием.
„Количествата, които бяха останали за цялата общност след първи и втори период, бяха минимални. В момента не е ясно дали ще има подпомагане за 3-ти период. Това, което мога да кажа е, че дори очакваме редуциране и за 2-ри период от приема по мярката, колкото до 4-ти период, по принцип, такъв не се очаква да има, въпреки заложения период. В началото на следваща седмица ще е ясно дали ще има количества и ще се проведе 3-ти период на прием“, коментират от ДФЗ.
Фермер.БГ припомня, че мярката е част от допълнителния пакет на ЕК, с който се предоставят 150 млн. евро за производителите от ЕС, които доброволно се ангажират да намалят доставките си към първи изкупвачи за период от 3 месеца. Като определен размер на помощта е посочена сумата от 0,14 евро/кг за обема краве мляко, изчислен на база на разликата в доставените количествата през референтния период и през съответния период на намаление, като периодът на намаление се отнася за три месеца, а референтният период обхваща същият период през предходната година.
Приемът на заявления за трети период на намаление на продукцията – декември 2016 г., януари и февруари 2017 г.. по регламент, трябва да се приемат в ОДЗ до 13:00 часа на 9 ноември 2016 г.
Източник: fermer.bg
email
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE