На 9 септември се открива Третото изложение на малинопроизводителите

От 9 до 11 септември в град Лозница ще се проведат третото национално изложение на малинопроизводителите и Фестивалът на малината, съобщиха от браншовата организация. За първи път събитието придобива международен характер, тъй като заявки за участие са дали представители от Сърбия, Полша, Германия, Швейцария, Холандия и Китай. Очаква се на събитието да присъства и министърът на земеделието Десислава Танева.

Освен традиционното представяне на производителите в програмата са предвидени още посещение на нови малинови насаждения и демонтрация на засаждане на нов участък.

Участниците ще разгледат и предприятие за преработка и разфасовка  на пчелен мед от малини и на  предприятие за замразяване и преработка на пресни  малини в Лозница

Предвидена е и визуална мултимедийна  и практическа демонстрация на технически и научни постижения в областта на малинопроизводството  на откритите и закрити площи.

Видео презентации на водещи фирми в областта на капковото напояване,  специализирана земеделска техника и нови технологии в разсадопроизводството.

В програмата са включени още презентации на фирми за биопрепарати, поливна техника, системи против градушки и слънчев пригор, специализирана земеделска техника, комбайни за бране на малини и ягодоплодни, интегрирани системи за РЗ и торене на ягодоплодните, внедряване на стандартите за безопасност на полетата Глобал-габ, информационни носители за повишаване на добива и борба с болести и неприятели ГРАНДЕР, соларни системи и приложения и др.

Представяне на местни постижения на традиционните  домашно приготвени ястия сладка, мармалади и прясно приготвени натурални  сокове и пуншове  от ягдоплодни съпроводени от фолклорна програма.

Източник: sinor.bg

email
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE