На 27 май в Карлово ще се проведе празника на розата

На 27 май в Карлово ще се проведе традиционният празник на розата. Традиционно на този ден се прави ритуален розобер в градините край града. Това зарязване е предвидено да започне в 9 часа. Тази пролет за празника са поканени и много фолклорни групи, които ще озвучат околността с неповторими песни и танци.

Срес участниците са гайдарски оркестър от Калофер, състав „Старопланинска китка“ от квартал „Сушица“, фолклорен клуб „Тракийка“ от град Баня и др.

По традиция от 10,30 часа в града започва и шествието на Царицата на розата, което ще премине от 10,15 часа по улица “Генерал Гурко”.

В шествието ще се включат още военният духов оркестър при 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово и ансамбъл „Розова долина“ при читалище „Васил Левски-1861 г.“.

От 10,30 часа на площад “20-ти юли” започва фолклорен танцов спектакъл „ПРАЗНИК В РОЗОВАТА ДОЛИНА“, в който ще вземат участие ансамбъл „Чинари“, Националното училище за танцово изкуство и ансамбъл „Розова долина“ – Карлово

От обяд в Историческия музей в града ще има демонстрация на варене на розите и приготвяне на прословутото розово масло.

Празникът ще приключи с вечерна програма, в която са поканени да участват рок групите “Хоризонт”, “Ренегат”, “Конкурент”.

Източник: sinor.bg

email
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE