Най-рано от 24 март ще започне очертаването по директните плащания

След като се разбра, че данните за актуалните правни основания са получени във фонд „Земеделие” едва в началото на тази седмица, експертите по места обясниха, че реално подаването на заявления ще стане към 23-24 март. При добра организация системата ще бъде пренастроена технологично най-рано за две седмици. Затова и 94-те хиляди земеделски стопани ще имат с месец по-кратък срок, за очертават.

За фермерите тази практика вече става традиция, тъй като всяка година им се налага да се разхождат до земеделските служби или до офисите на фонд „Земеделие” минимум по 4-5 пъти.

Пред Синор.БГ фермери нееднократно са заявявали, че често им се е налагало те да образоват местната администрация по време на кампанията за директни плащания. Тази година не прави изключение, още повече че основните промени ще бъдат при декларирането по обвързаната подкрепа за животновъдите, където стопаните трудно ще докажат предадените количества мляко за пазара.

Най-добре е малките фермери или тези, които отскоро са започнали да се занимават със селско стопанство, да търсят консултации от Националната служба за съвети в земеделието, където биха получили адекватни отговори по сложни казуси.

Източник: sinor.bg

email
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE