Наближава приемът по Схемата за борба с вредители по трайните насаждения

Приемът по Схемата “Помощ за компенсиране разходите на земеделски стопани, свързани с изпълнение на мерки по Националната програма за контрол на вредителите по трайните насаждения през зимния период” започва на 4 ноември 2016 г.
Помощта се предоставя за компенсиране на част от разходите на земеделските стопани, отглеждащи следните трайни насаждения: семкови и костилкови овощни видове, ягоди и малини, по закупуване на продукти за растителна защита и продукти за ускоряване на процесите на гниене на листата, които се използват за контрол и ликвидиране на вредители, и които са обект на Програмата, в трайните насаждения през зимния период или за т.нар. „зимни пръскания”.
Основната цел на схемата е да ограничи загубите от  разпространение на вредители по трайните насаждения, които се повлияват от приложените извън вегетационния период на културите мерки за контрол и ликвидиране, и с които се унищожават зимуващи форми на вредители.
Фермер.БГ припомня, че на свое заседание Управителният съвет (УС) на Държавен Фонд Земеделие (ДФЗ) утвърди допълнителен финансов ресурс от 1 млн. лева за есенния етап на Схемата, като за този период, по схемата, се подпомагат разходи до 100 лева на хектар (с ДДС).
Заявления за подпомагане ще се приемат от 4 до 18 ноември в областните дирекции на ДФЗ. Срокът за отчитане на извършените дейности, във връзка с есенните пръскания, е 30 ноември, а  за сключване на договори и изплащане на средствата по държавната помощ – 19 декември 2016 година.
Източник: fermer.bg
email
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE