МЗХ пусна обществена поръчка за изготвянето на Кодекс на поземлените отношения

Новият документ трябва да е единен нормативен акт, с модерна правна рамка за адекватното прилагане на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР), която пряко засяга собствениците на ниви и арендаторите

Министерство на земеделието и храните кани 3 адвокатски дружества за представяне на оферта за участие в процедура по възлагане на обществена поръчка във връзка с изготвянето на проект за Кодекс на поземлените отношения.

 Кодексът на земята трябва да обедини разпокъсаното законодателство за ползване на нивите. Той е от голямо значение, тъй като сегашната правна уредба на поземлените отношения е фрагментарна, съдържа вътрешни противоречия и често регулира един институт в няколко нормативни акта (използвайки различен подход). Новият документ трябва да е единен нормативен акт, с модерна правна рамка за адекватното прилагане на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР), която пряко засяга собствениците на ниви и арендаторите.
Работата по Кодекса ще струва 400 хил. лв. без ДДС, като обществената поръчка ще спечели дружеството дало най-ниска цена. Срокът за изпълнение на поръчката е 180 дни – до 15 ноевмри 2016.
Източник: fermer.bg
email
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE