Кръгла маса за овцевъдството събира браншови организации от 26 страни през май

Представители на 25 браншови организации от Европа и Централна Азия ще участват в кръгла маса на тема „Състояние и перспективи на овцевъдството” в Арбанаси. Форумът е по инициатива на Национална асоциация за развъждане на млечни овце в България  [НАРМОБ] и е част от петото издание на Националния събор на овцевъдите, който ще се проведе от 6 до 8 май т.г. край Петропавловския  манастир.
На кръглата маса ще бъде представен овцевъдния отрасъл в  13 държави от Европейския съюз, Молдова, Сърбия, Черна гора, Македония, Турция, Грузия, Азейрбайджан, Киргистан, Таджикистанн и др  Представителите на съсловните рганизации ще обменят опит и ще коментират  проблемите  на бранша в своите страни. Състоянието и перспективите на овцевъдството у нас ще бъде представено от проф. Иван Станков.
В дискусията на форума ще участват и представители на Министерство на земеделието, Държавен фонд „Земеделие” , експерти и специалисти. Кръглата маса ще се проведе на 7 май 2016 г. в Парк хотел „Арбанаси” в с. Арбанаси, а началото и ще бъде дадено в 10,00 ч. от Симеон Караколев, председател на   НАРМОБ и Цветан Димитров, зам.-министър на земеделието.
Източник: fermer.bg
email
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE