Земеделието остава като ресор при вицепремиера Томислав Дончев и в новото правителство

Министър-председателят Бойко Борисов разпредели между четиримата заместник министър-председатели функциите по координация на общата политика на правителството и по взаимодействието с органи на изпълнителната власт към Министерския съвет, като земеделието е поверено отново на Томислав Дончев, който отговаряше за него и в предишния кабинет на Борисов, съобщиха от правителствения пресцентър. Освен на земеделието, храните и горите Дончев ще координира работата на министрите на регионалното развитие и благоустройството, на образованието и науката, на културата, на енергетиката, на младежта и спорта. Той ще осъществява взаимодействието на правителството с Държавна агенция „Електронно управление“,  Националната агенция за оценяване и акредитация, Националната агенция за професионално образование и обучение, Националния статистически институт и Националния компенсационен жилищен фонд.

Вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов ще наблюдава дейността на министрите на труда и социалната политика, на здравеопазването, на околната среда и водите, на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на икономиката и на туризма. Вицепремиерът ще координира работата на държавните агенции за българите в чужбина, за закрила на детето,  агенцията за метрологичен и технически надзор, както и на Държавната комисия за стоковите борси и тържищата. В неговия ресор съща са Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол, Агенцията за ядрено регулиране и Патентното ведомство.

Заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов ще наблюдава дейността на министъра на вътрешните работи, на Държавната комисия по сигурността на информацията, както и на държавните агенции „Архиви“ и „Държавен резерв и военновременни запаси“.

В ресора на вицепремиера по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева са министрите на правосъдието и за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018, както и Държавната агенция за бежанците и Центърът за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност.

Министър-председателят пък лично ще наблюдава дейността на министъра на финансите и държавните агенции „Разузнаване“, „Национална сигурност“ и „Технически операции“.

Източник: SINOR.bg
email
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE