За кои ресори отговарят заместник-министрите в земеделието

Четиримата заместник министри на земеделието Лозана Василева, Вергиния Кръстева, Цветан Димитров и Атанас Добрев ще отговарят за ресори, които повечето от тях много добре познават. Лозана Василева, която във фонд „Земеделие“, отговаряше пряко за Програмата за развитие на селските райони, поема същия ресор и в агроминистерството.

Василева ще наблюдава още Националната служба за съвети в земеделието, фонд „Земеделие“ системата на държавния резерв.

На Вергиния Кръстева са поверени поземлените отношения и директните плащания. На нея ще се падне тежката задача да придвижи работата по избора на компанията, която да довърши така дълго обещавания софтуер по обединяване на всички поземлени регистри.

В третия си мандат Цветан Димитров ще продължава да отговаря за растениевъдството, животновъдството и за биологичното земеделие. Само да припомним, че през последните десет години това бяха най-зле управляваните сектори от селското стопанство въпреки демонстрираните приоритети в тези области.

Димитров ще продължи да наблюдава държавните помощи, пазарните мерки и организациите на производителите. В неговия ресор са още лозарството и винарството и областните дирекции по земеделие, които най-често се дънят с неподготвени кадри.

Атанас Добрев, който преди 15 години отговаряше за вече несъществуващия фонд „Българска гора“, сега ще наблюдава Изпълнителната агенция по горите. На него са поверени още хидромелиорациите и Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури.

Източник: SINOR.bg
email
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE