Заявления за плащане по Схемата за намаляване на мляко се приемат до 14 февруари

Заявления за плащане по Схемата за намаляване на производството на краве мляко се приемат до 14 февруари 2017 г. в областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие“.
304 бяха животновъдите, одобрени за участие в първия транш по схемата, които могат да подадат заявление за плащане, в отделите „Регионална разплащателна агенция“ (РРА) по териториална компетентност.
Животновъдите, които са реализирали планираните количества на намаление на производството на краве мляко, трябва да докажат пред ДФ „Земеделие“, че през месеците октомври, ноември и декември 2016 г. действително са намалили количеството на доставките си на краве мляко към първи изкупвачи спрямо същите месеци на 2015 година.
 Фермерите трябва представят заявление по образец, към което да приложат документи, удостоверяващи общото количество краве мляко, предадено на изкупвачи за периода.
Подпомагането по Схемата за намаляване на производството на краве мляко е 0,14 евро/кг за одобрения обем краве мляко, а конкретният размер се изчислява съгласно условията на делегиран регламент (ЕС) 2016/1612 на Комисията.
Източник: fermer.bg
email
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE