ЕК насърчава млади хора да работят в селското стопанство

Нова инициатива на Европейския корпус за солидарност насърчава мъже и жени под 30 години да работят като селскостопански доброволци в рамките на Европейския съюз.
Европейската комисия стартира кампанията през декември 2016 година. Целта е да се насърчават младите хора да работят върху възстановяването и запазването на селските райони и околната среда в Европа.
Кампанията има широк спектър от проекти, които обхващат образование, здравеопазване, интерграция на мигрантите и бежанците. Доброволците могат да се включат и в дейности свързани с развитието на селските райони и околната среда.
ЕК отпуска 3,3 млн. евро по програмите, като основно ще се акцентира върху дейностите, свързани с опазването на околната среда и развитието на селските райони.
Започна представянето на различни предложения по проектите, като от всички кандидатствали ще бъдат избрани между пет и седем малки групи или по-малък брой големи групи.
Заявленията могат да се подават от публични органи, частни търговски организации и частни нетърговски организации. Срокът, в който доброволците трябва да работят по проектите си, е от 2 до 12 месеца, като през това време пътните им разходи ще бъдат покрити до 75%.
Източник: fermer.bg
email
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE