Държавен фонд Земеделие преведе близо 128 милиона лева по СЕПП

На 2 февруари Държавен фонд „Земеделие“ изплати близо 128 милиона лева по Схемата за единно плащане на площ (СЕПП) на земеделските стопани, за които актуализацията на данни в Системата за идентификация на земеделски парцели (СИЗП) не беше приключила и не получиха плащания през декември миналата година, се посочва в съобщение на официалния уебсайт на ведомството.

Изчисленията са извършени по индикативна ставка от 198 лв./хектар. Окончателната ставка по СЕПП ще бъде определена след актуализирането на специализирания слой „Площи, допустими за подпомагане“ на базата на подадените възражения и след изясняването на принадлежността на констатираните двойно заявени площи за Кампания 2016.

От фонда напомнят, че всички кандидати по директни плащания могат да проверят резултатите от извършената кръстосана проверка спрямо проекта на специализирания слой „Площи, допустими за подпомагане“ за Кампания 2016 на уебсайта на ведомството в раздел „Система за индивидуална справка по директните плащания”. Срокът за подаване на възражения изтича на 10 февруари 2017 г.

Източник: sinor.bg

email
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE