До 25 юни може да се кандидатства за участие в конкурса Европейската награда за млади фермери 2017 г.

За четвърта поредна година в Европейския парламент се организира конкурс за млади фермери под наслов “Европейска награда за млади фермери”. Целта на инициативата е да насърчи младите земеделски производители в селските райони и да направи по-видима тяхната дейност, съобщиха от Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ), която е и съорганизатор за конкурса от българска страна.

Европейската награда сe инициира от евродепутатите от Групата на Европейската народна партия в Европейския парламент – Нуно Мело (Португалия) и Ещер Херанс (Испания) с подкрепата на Конфедерацията на португалските фермери (CAP) и испанската Асоциация на младите фермери (ASAJA).

Освен АЗПБ организатор на конкурса за България е и евродепутатът Владимир Уручев. Те действат в партньорство с Министерство на земеделието и храните (МЗХ) и Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ).

Право на участие имат всички европейски фермери под 40-годишна възраст. Печелившият проект от всяка страна-членка ще се състезава с конкурентите си на европейско ниво. Основните критерии за оценка на проектите са използването на ноу-хау, нови методи и нови форми на технологиите в даден сектор или регион, чрез използването на иновативни методи в селското стопанство.

Регламентът предвижда три награди – за най-добър, най-устойчив и за най-иновативен проект. Те ще бъдат връчени на официална церемония по време на Европейския конгрес на младите фермери, който ще се проведе на 18-19 октомври 2017 г. в Брюксел.

Заинтересованите кандидати трябва да подготвят и изпратят заявление за участие, състоящо се от следните документи: име и данни за контакт; кратко описание на стопанството; представяне на проекта, което не трябва да надвишава 2 страници, като може да бъде предоставен и допълнителен материал под формата на видео, снимки, брошури и др.

Селекцията на национално ниво ще се осъществи от жури, определено от АЗПБ и евродепутата Владимир Уручев в съответствие с критериите за допустимост, посочени в регламента на наградата. От допуснатите проекти ще бъде определен един, който да представлява страната ни на конкурса за Европейската награда в Брюксел. Останалите класирани участници на национално ниво ще бъдат поканени като делегати на Конгреса на младите фермери.

Заявленията се подават до 25 юни на следните e-mail адреси:

office@azpb.bg и vladimirandreev.urutchev-office@europarl.europa.eu

с текст: “Национален конкурс за Европейската награда за млади фермери 2017”

Класирането и обявяването на победителите на национално ниво ще се проведе на 7 юли.

Церемонията по обявяване и награждаване на победителите на европейско ниво ще се състои на 18-19 октомври 2017 г. в рамките на Европейския конгрес на младите фермери в Брюксел.

Подробна информация за регламента на наградата може да намерите във файловете по-долу, както и на интернет страниците на Владимир Уручев и на АЗПБ.

Източник: fermer.bg

email
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE