До края на месеца 52 служители от агроведомството минават към Агенцията по кадастър

До края на септември 52-ма служители от общински служби по земеделие ще минат на щат към Агенцията по кадастър, където ще изпълняват нови услуги, свързани с кадастралната карта и справките, които ще се правят. Ускорената процедура за кадастралната карта е пред приключване, както е заложено с промените в Закона за кадастъра, съобщиха от министерството на земеделието.

Според тези изменения всичките офиси на общинските служби ще обслужват и кадастралната карта. Така всички услуги, които се извършват от Агенцията по кадастър, вече ще могат да се правят и през общинските служби.

В ход са промените в устройствения правилник на министерството на земеделието, като в момента се определят служителите, които ще получат пълномощие от Агенцията по кадастър да работят с тяхната система.

След като преминат съответното обучение, поетапно ще започне и прехвърляне на данните от кадастралната карта.

Целта е до края на годината да има сериозно покритие с кадастрална карта.

Картата за възстановената собственост е влязла в сила, като проблеми би имало само в регионите, които граничат с градските урбанизирани зони.

Там има случаи на застъпване на картите на населеното място с тези на земеделската земя, затова обикновено там се получава несъответствие при геодезическото измерване. С приключването на новия софтуер се очаква постепенно тези проблеми да бъдат изчистени.

Източник: sinor.bg

email
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE