Досегашният зам. шеф на фонд „Земеделие“ Живко Живков поема управлението

На днешното си заседание управителният съвет на фонд „Земеделие“ (ДФЗ) освободи от поста изпълнителен директор Румен Порожанов и определи за негов приемник Живко Живков, досегашен зам. шеф на фонда, съобщиха от министерството на земеделието. Решението за неговото назначение стана след среща на браншовите съюзи с премиера Огнян Герджиков, които настояха за приемственост по отношение на кадровите промени в агросектора.

Протестът им беше предизвикан от бързо поисканата оставка на предишния изпълнителен директор, от когото фермерите бяха доволни. Браншовиците категорично поискаха управлението на фонда да се поеме от човек с опит, вместо да се поставят външни лица, обвързани с неясно какви политически интереси.

Живков е магистър по „Право” от Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий”. Притежава и магистърска степен „Агроном” от Лесотехническия университет в София. Владее английски и руски език.

От 2003 г. до 2005 г. е експерт в областната дирекция на Министерството на земеделието и храните във Велико Търново.

От 2009 г. до 2014 г. е директор на областната дирекция на фонда в старата столица.

От 1 септември 2014 г. Живко Живков е заместник изпълнителен директор на с ресор „Директни плащания на площ” и „Информационни технологии“.

Източник : sinor.bg

email
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE